Familieterapi med børn og unge

Det er naturligt, at der opstår konflikter i en familie. I familien påvirker vi hinanden, lærer af hinanden og er afhængige af hinanden. Hvis en i familien mistrives, påvirker det hele familien og skaber frustrationer og afmagt. Det kan blive for opslidende for familien med gentagne problemer med kommunikation og konflikt.

Formålet med familieterapi er at hjælpe hele familien, så I kan forstå jer selv og hinanden bedre. Udgangspunktet er, at løsningen ligger i hele familien ikke i en enkelt person. Det kan være i kommer med en konkret problemstilling, men det kan også være 1 eller flere familiemedlemmer som ikke trives. Der kan være angst, vrede, isolation, generel dårlig kommunikation og kontakt men også mere alvorlige problemstillinger såsom sygdom, dødsfald, diagnoser mm. Familieterapi er en hjælp til familien, når den føler sig udfordret og ikke længere synes egen håndtering slår til. Familieterapi giver et overblik over situationen i familien her og nu. Vi afdækker i fællesskab udfordringer og mønstre. Nogle problematikker og følelser forløser sig undervejs i samarbejdet og ressourcer hos både børn og forældre frigives. Andre problemstillinger kræver både terapi, rådgivning og værktøjer til at familien kan komme videre.

Familieterapi skal ikke forveksles med forældrerådgivning, selvom det kan sagtens forekomme med blot forældrene til stede uden børn. Se forældrerådgivning nederst

Familierådgivning – kan både være forældre alene eller med børn Familierådgivning kan bruges til at støtte og hjælpe familien med negative problemstillinger, som er medvirkende til at familien ikke trives. Ofte har forældre eller familier, der søger rådgivning et indtryk af hvad problemet er. Problematikkerne kan være meget forskellige og familiestrukturer i dag er også meget forskellige.

Jeg tilbyder rådgivning til familier / forældre – se også mine forældrekurser